PREDSEDNIČKA DEBATA IMALA JASNOG GUBITNIKA? Ovih par sekundi bi moglo da mu ZAPEČATI SUDBINU, nacija u ŠOKU (VIDEO)
Debata, Foto: EyePress News / Shutterstock Editorial / Profimedia

IZBORI

PREDSEDNIČKA DEBATA IMALA JASNOG GUBITNIKA? Ovih par sekundi bi moglo da mu ZAPEČATI SUDBINU, nacija u ŠOKU (VIDEO)

Demokrate su se nedeljama nadale da bi Bajdenov snažan nastup u raspravi mogao da ublaži zabrinutost oko njegove dobi. Dogodilo se upravo suprotno

Objavljeno:

Debakl koji je aktuelni američki predsednik doživeo u debati protiv Donalda Trampa ostavio je Demokratsku stranku u panici, budući da je do izbora ostalo vrlo malo vremena.

"Sve što je Džo Bajden trebalo da učini jeste da ponovi svoj govor o stanju Unije koji je ispunio očekivanja".

Ovom rečenicom "Politiko" je počinje analizu debate u kojoj Bajden ne samo da je razočarao, već je usadio strah u demokrate, među kojima se može čuti da su mogli da nađu drugog kandidata za predsednika.

"Izgledao je pomalo dezorijentisano"

Debata je pokazala da je Bajden povremeno gubio tok misli, što je, prema mišljenju nekih posmatrača, izazvalo "paniku" unutar Demokratske stranke i kampanje Bajden-Haris. Ovo je bio i dodatni motiv Trampovim pristalicama za napade. Naime, može se čuti i da je Bajdenov loš nastup u debati naštetio šansama demokrata da pobede Donalda Trampa na izborima.

Dejvid Ekslroud, demokratski strateg koji je učestvovao u pobedama Baraka Obame u dve predsedničke kampanje, oštro je komentarisao Bajdenov nastup.

"Izgledao je pomalo dezorijentisano. Postao je jači kako je debata odmicala, ali do tog trenutka mislim da je panika već zavladala", rekao je strateg za "Si-En-En".

"Ne zna ni on šta je rekao"

Jedan od najgorih Bajdenovih trenutaka bio je već u prvih 12 minuta debate, kada je izgledao kao da nije znao šta hoće da kaže. Često se nakašljavao i zamuckivao.

Naime, jedna ozbiljna zabuna dogodila se kada je Bajden govorio o broju milijardera u Americi i situaciji na granici.

- Imamo hiljadu trilionera (bilionera) - rekao je on.

Tramp je u više navrata ismevao Bajdena.

- Zaista ne znam šta je rekao na kraju te rečenice. Mislim da ni on ne zna šta je rekao -rekao je u jednom trenutku bivši predsednik.

"Gotovo je s Bajdenom"

Demokrate su se nedeljama nadale da bi Bajdenov snažan nastup u raspravi mogao da ublaži zabrinutost oko njegove dobi. Dogodilo se upravo suprotno.

"Bajden je gotov, moramo to sada prihvatiti", rekao je Džej Surdukovski, advokat i demokratski aktivista iz Nju Hempšira koji je bio supredsedavajući predsedničke kampanje bivšeg guvernera Merilenda Martina O'Malleyja 2016. godine u toj saveznoj državi.

U tekstualnim porukama za Politico demokrate su izrazile zbunjenost i zabrinutost dok su gledali prve minute debate. Jedan bivši Bajdenov saradnik iz Bele kuće i kampanje nazvao je debatu "užasnom", dodajući da su se stalno iznova morali pitati: "Šta je upravo rekao? Ovo je ludo."

"Nije dobro", napisao je demokratski kongresnik iz Kalifornije Jared Huffman.

Politico je razgovarao s desetak demokrata, od kojih je nekima odobrena anonimnost kako bi razgovarali o Bajdenovom nastupu.

Bonus video:

05:05

TREĆI SVETSKI RAT ILI KRAJ AMERIČKE DEMOKRATIJE?! Jelača iz Njujorka analizirao prvu debatu: BAJDEN I TRAMP SU VELIKI GUBITNICI

(Espreso/Kurir/Index/Politiko/Prenela T.Š.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.